8372 živih spominov

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel ekipo kolesarjev, ki se bo podala na 800 km dolgo »Misijo miru« do Srebrenice

Na pot bo že četrto leto zapored krenilo osemnajst kolesarjev iz sedmih slovenskih krajev, ki se bodo tako poklonili tudi žrtvi osemnajstih rudarjev Premogovnika Velenje, ki so v kritičnih časih leta 1995 vzeli dopust, odšli domov v Srebrenico reševat družine, bili tam zajeti in ubiti. S sporočilom miru bodo v soboto, 11. julija 2015, prispeli v Potočare, kjer se bodo udeležili osrednje slovesnosti ob 20. obletnici tragičnih dogodkov v Srebrenici.

Predsednik republike je izrazil hvaležnost, da je lahko častni pokrovitelj vseh aktivnosti v Sloveniji, povezanih z obletnico Srebrenice. »Še posebej pa sem bil počaščen, ko sem prejel zaprosilo, da na komemoraciji v Srebrenici nastopim kot slavnostni govornik. To ni le izraz priznanja meni osebno, temveč tudi Sloveniji, ki si prizadeva pomagati Bosni in Hercegovini – državi, ki je zrasla z vojno, in je danes država z evropsko perspektivo in z upanjem na boljšo prihodnost. K temu se bom tudi sam zavezal,« je dejal predsednik Pahor in kolesarjem zaželel srečno pot.

V imenu ekipe se je predsedniku republike za sprejem zahvalil Mersad Dervišević. Dejal je, da si bo kolesarska »Misija miru« prizadevala na poti širiti sporočilo miru, da se naj se tragični dogodki v Srebrenici nikoli ne pozabijo, ne ponovijo.

Ekipa kolesarjev se bo v nedeljo podala na 800 km dolgo »Misijo miru« do Srebrenice

Ekipa kolesarjev se bo v nedeljo podala na 800 km dolgo »Misijo miru« do Srebrenice

Tags:

Comments are closed.