8372 živih spominov

Natečaj za šole in fakultete

Likovni in literarni nagradni natečaj bosta v sodelovanju nevladnih organizacij Zavoda Averroes, Zavoda Pogreb ni tabu in Zavoda za šolstvo potekala od marca do 15. maja 2015. Osnovnošolci bodo v okviru likovnega natečaja ustvarjali na naslovno temo: »Ko bom velik/a, bo na svetu mir«. Literarni natečaj naslovom »Brazgotine vojne so večne« je namenjen srednješolcem in študentom.

O temni preteklosti in najbolj grobih zločinih proti človečnosti moramo spregovoriti tudi z mladimi. Izobražene mlajše generacije namreč nosijo v sebi velik potencial in lahko v prihodnje postanejo glavni dejavnik preprečevanja podobnih tragedij. Zato spodbujamo ravnateljice in ravnatelje ter učiteljice in učitelje, da se o genocidu in podobnih temah pogovarjate tudi v šolah. Pomembno je, da tudi generacije prihodnosti ohranjajo zgodovinski spomin in razmišljajo o tragedijah, ki so se zgodile in se ne bi smele nikoli več ponoviti.

Učenke in učence osnovnih in srednjih šol ter študentke in študente zato vabimo, da svoja razmišljanja izrazijo skozi likovno oziroma literarno ustvarjanje.

Učenke in učence osnovnih šol vabimo k likovnemu ustvarjanju na temo: Ko bom velik/a, bo na svetu mir. Avtorji se lahko sami odločijo za tehniko izdelka. Izdelek je lahko risba, slika, kolaž, grafika ali katerakoli druga likovna tehnika.

Učenke in učence srednjih šol ter študentke in študente vabimo k literarnemu ustvarjanju na temo: Brazgotine vojne so večne. Avtorji se lahko sami odločijo za obliko literarnega dela. pisanja, ki je lahko esej, zgodba, pesem ali kakšna druga literarna oblika.

Rok za oddajo izdelkov za oba natečaja je 15. maj 2015, več informacij o natečaju pa lahko najdete v vabilih za osnovnošolce ter srednješolce in študente. Dosegljivi smo tudi na info@averroes.si.

Zavod RS za šolstvo

Oba natečaja se izvajata v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo

Comments are closed.